Lue tämä, kun suunnittelet tentin järjestämistä oppijoillesi.

Peruskurssi käsittelee nimensä mukaisesti kuluttajansuojan perusasioita. Kurssilla on tutustuttu kuluttajakaupan toimintaympäristöön ja kuluttajansuojan käsitteisiin, joita tarvitaan kaupantekoon liittyvissä asioissa.  

Tentit on tarkoitettu kenelle tahansa oman perusosaamisen mittaamiseen. Perusopetuksessa tenttiä voi käyttää arvioinnissa opettajan hyväksi katsomalla tavalla. Tärkeää on, että se ohjaa ja kannustaa kuluttajataitojen opiskelua sekä osaltaan kehittää oppilaan edellytyksiä oman osaamisensa arviointiin ja sanoittamiseen. Ammatillisessa koulutuksessa KKV Kampuksen tenttejä voi käyttää esimerkiksi, kun arvioidaan opiskelijan kypsyyttä näyttöön.  

Tentin voi suorittaa vain kirjautuneena käyttäjänä ja hyväksytystä suorituksesta saa todistuksen, jonka oppilas/opiskelija voi näyttää opettajalle. Näin ollen tentti soveltuu myös kotitehtäväksi.  Opettaja voi täydentää tenttiä essee- ja pohdintatehtävillä oman harkintansa mukaan. Jos kirjautuminen oppilaan omalla nimellä ei ole mahdollista, opettaja voi luoda käyttäjätunnuksen kuvitteelliselle nimelle (esimerkiksi Oppilas 2) ja ottaa itselleen ylös käyttäjätunnuksen, jolla oppilas tenttiä suorittaa.  

KKV Kampuksen tentit ovat vielä pilotointivaiheessa, mutta toivomme, että niistä on hyötyä oppijoille ja opettajille.  

Näin ohjaat oppilaasi suorittamaan tentin 

 1. Tutustu tenttiin ja määritä, minkä osuuden se kattaa omasta arvioinnista. Peruskurssien tavoitteet on esitelty kurssien alussa. 

 1. Varmista, että oppilaalla/opiskelijalla on ollut mahdollisuus opiskella peruskurssin opetussisältö joko itsenäisesti tai opettajan johdolla. 

 1. Tarkista, että oppilas/opiskelija on rekisteröitynyt KKV Kampuksen käyttäjäksi. Noudattakaa oppilaitoksen käytäntöjä tunnusten luomisessa.  

 1. Pyydä oppilasta kirjautumaan KKV Kampukselle ja valitsemaan peruskurssilta kohdan “Tentti”.  

 1. Oppilas löytää tenttiosiosta seuraavan ohjeen. Se on hyvä vielä kerrata ennen tenttiä, jos tentti tehdään luokkaopetuksessa. 

 • Aloita tentti klikkaamalla "Tee tentti nyt". 

 • Vastaa kysymyksiin. Siirry sivulta toiselle "Seuraava sivu" -painikkeen avulla. 

 • Vastattuasi kaikkiin kysymyksiin, palauta tentti valitsemalla "Lopeta tentti" -> "Palauta kaikki ja lopeta". 

 • Palautettuasi tentin näet yhteenvedon vastauksistasi sekä oikeat vastaukset. Pääset takaisin tentin etusivulle klikkaamalla "Lopeta tarkastelu". 

 • Suoritettuasi tentin voit ladata kurssisivun lopusta itsellesi todistuksen kurssin suorittamisesta  

 1. Pyydä oppilasta/opiskelijaa lataamaan todistus ja lähettämään sen sinulle esim. sähköpostilla. Halutessasi todistuksen voi myös tulostaa. 

 1. Huomioi oppilaan/opiskelijan tentin tulos omaan arviointiisi soveltuvalla tavalla. 


Viimeksi muutettu: torstai 11. huhtikuu 2024, 11.11